Pudink na jiný způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink na jiný způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54091 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
625 ml | Granule dashi |
4 ks | Krevety tygří - loupané |
20 dkg | Krůtí maso |
3 kávová lžička | Omáčka sojová - Tamari |
1 ks | Šalotka |
4 ks | Shiitake houby |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 kávová lžička | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 276,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Shiitake houby, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Krůtí maso, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink na jiný způsob postup přípravy receptu:
1 | Do menšího hrnce nalijeme dashi a krátce povařime. Snížíme teplotu a necháme jen probublávat. Přidáme kousky krůtího masa a krevety a povaříme asi 30 vteřin. Poté maso i krevety vyjmeme a omáčku necháme schladnout. |
2 | Do dashi dáme sójovou omáčku, mirin, saké a špetku soli. Mezitím ušleháme vejce a směs z dashi do ní vlijeme. |
3 | Do čtyř misek rozdělíme krůtí maso, krevety, houby a šalotku. Naběračkou na ně nalijeme vaječnou směs, tak aby vše bylo ponořené. |
4 | Do velkého hrnce dáme vodu a necháme ji lehce vařit, na hrnec postavíme bambusový pařák, na který položíme naplněné misky. |
5 | Okraje víka pařáku omotáme čistou utěrkou, víko nasadíme na mřížku pařáku a tu položíme na nejspodnější část bambusového pařáku. Soupravu uložíme do kastrolu tak, aby unikala pára a vaříme asi 15 minut, dokud vaječná směs neztuhne. |