Tagliatelle se sýrem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se sýrem a brokolicí
Tagliatelle se sýrem a brokolicí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54146 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 kg | Brokolice |
2 dl | Mléko polotučné |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
300 g | Sýr smetanový tavený 45% |
400 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 430,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mléko polotučné, Sýr smetanový tavený 45%, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se sýrem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici opláchneme studenou vodou a rozdělíme ji na růžičky, které necháme krátce vařit v 800 ml osolené vroucí vody. Pak brokolici scedíme a necháme okapat. |
2 | Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno. |
3 | Do hrnce se zbylou vodou, kterou jsme osolili, dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. |
4 | V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařenou brokolici. |
5 | Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s brokolicí, posypeme nastrouhaným Parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme. |