Brambůrky osmažené vcelku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambůrky osmažené vcelku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54324 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 935kJ
9% Sacharidy 31 g
120% Tuky 90 g
11% Sodík 229 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambůrky osmažené vcelku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oškrábeme malé brambory. Vložíme je do hrnce s vodou, vodu osolíme a brambory asi 10 minut předvaříme. Necháme je okapat na utěrce. |
2 | Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C. Postupně v něm osmažíme všechny brambůrky asi 10 minut. Vyndáme je a necháme 10 minut okapat. Osolíme a servírujeme je. |
Poznámka
1