Bazalkový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkový dresink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54351 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 242,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,7mg |
Vláknina | 75,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalkový dresink postup přípravy receptu:
1 | Omyté lístky bazalky osušíme a pokrájíme je nadrobno. Dáme je do mísy, přidáme k nim mořskou sůl, citronový pepř a 1 lžíci citronové šťávy. Promícháme a pomalu za stálého míchání metličkou budeme přilévat extra olivový olej. |
Poznámka
Hotový bazalkový dresink použijeme k ochucení salátů i ryby. Toto množství stačí ochutit salát pro 4 osoby.