Recept

Rýže přelitá vaječnou směsí

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54352

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
370 ml Granule dashi
400 g Krevety tygří - loupané
80 ml Omáčka sojová - Tamari
12 ks Pažitka
550 g Rýže loupaná
6 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno Saké
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1 ks Šalotka
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 761kJ
41% Sacharidy 149 g
19% Tuky 14 g
75% Sodík 2 g
106% Bílkoviny 59 g

Rýže přelitá vaječnou směsí postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme ve studené vodě, poté scedíme. Do většího hrnce nalijeme asi 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté vhodíme rýži, přepneme na menší teplotu a vaříme asi 15 minut. Hrnec s rýží odstavíme z plotny a asi po 10 minutách scedíme.

2

V rendlíku smícháme dashi, saké, mirin a sójovou omáčku. Když se začne vařit přidáme krevety a nakrájenou šalotku. Pozvolna vaříme asi 5 minut.

3

Směs s krevetami posypeme nasekanou pažitkou a cibulkou. V misce rozmícháme vejce a vlijeme je do směsi. Vaříme asi 2 minuty. Poté sundáme z plotny a necháme ještě 3 minuty odstát.

4

Rýži rozdělíme do čtyř misek a zalijeme ji vaječnou směsí. Jíme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept