Fazolový salát s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s ořechy
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54376 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
800 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Mandle |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 527,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Mandle, Sůl, Voda pitná, Česnek, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky. |
2 | Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám. |
3 | Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet. |
4 | Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Takto připravený salát je vhodným předkrmem. S krajícem opečené veky je vhodným hlavním jídlem.