Špagety aglio olio peperoncino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety aglio olio peperoncino
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5440 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety aglio olio peperoncino postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvažíme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Rozpálíme větší množství olivového oleje a zpěníme na něm česnek a najemno nakrájenou chilli papričku. |
3 | Přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Ochutíme solí, pepřem a vmícháme čerstvou bazalku. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |