Jednoduchý recept

Koroptve na cibuli a slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54418

Ingredience

0,5 ks Cibule
5 ks Koroptev
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,865 kcal
Kilojoule 7 804kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 28 g
8% Sodík 165 mg
616% Bílkoviny 346 g

Koroptve na cibuli a slanině postup přípravy receptu:

1

Koroptve oškubeme, vykucháme, opálíme ohněm a důkladně pod studenou vodou omyjeme. Koroptve osušíme, prošpikujeme 30 g na tenké kousky nakrájené slaniny. Nakonec koroptve osolíme. Ve velké pánvi osmažíme na malé kousky nakrájenou slaninu na škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Do pánve naskládáme koroptve, opečeme po všech stranách. Zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme doměkka 25-30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou a dochutíme pepřem.

2

Měkké maso rozkrojíme na půlky, pokládáme je na jednotlivé talíře a přelijeme je šťávou.

Poznámka

Koroptve podáváme jako teplý předkrm. Ke každé porci přidáme čtvrtku citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept