Špenátová náplň se sýrem feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová náplň se sýrem feta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54438 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Špenát listový čerstvý |
300 g | Sýr Feta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 289,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Feta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová náplň se sýrem feta postup přípravy receptu:
1 | Máslo v pánvi rozehřejeme, vložíme na tenká kolečka nakrájený česnek, drobně nasekanou feferonku. Přidáme omyté, osušené a drobně nakrájené špenátové listy. Přilijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem a pod poklici, za občasného promíchání dusíme do změknutí špenátu. Stáhneme z ohně, necháme vychladnout, přimícháme rozdrobenou fetu a dobře promícháme. |
Poznámka
Množství surovin je na přípravu 2 závinů. Na záviny můžeme použít listové těsto.