Jednoduchý recept

Základní piškotové těsto na rolády

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54451

Ingredience

80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
7 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 328kJ
4% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 18 mg
5% Bílkoviny 3 g

Základní piškotové těsto na rolády postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.

2

Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200°C teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Korpus položíme na navlhčenou utěrku a stočíme do rolády.

Poznámka

Takto připravený korpus můžeme použit na pečení různých rolád. Do těsta můžeme přidat např. kakao, mleté ořechy apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept