Těstoviny Penne v pálivé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Penne v pálivé omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54530 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
500 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 26,6mg |
Draslík | 433,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Penne v pálivé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. |
2 | Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit. |
3 | V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi. |
4 | Podáváme posypané nastrouhaným sýrem. |