Kořenová zelenina s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořenová zelenina s masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54588 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
100 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 ml | Granule dashi |
100 g | Hlíva ústřičná |
750 g | Krůtí maso |
100 g | Lotosový kořen |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
5 ml | Olej sezamový |
8 ml | Olej slunečnicový |
80 ml | Omáčka sojová - Tamari |
150 g | Taro |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
100 g | Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 886,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 117,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Celer bulvový, Cukr krupice, Lotosový kořen, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Krůtí maso, Mrkev kořen, Ocet rýžový , Omáčka sojová - Tamari, Taro, Víno rýžové japonské - Mirin, Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořenová zelenina s masem postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, oškrábeme a omyjeme. Nakrájíme ho na 2 cm široké proužky. Do větší mísy nalijeme vodu s octem, vložíme celer a necháme ho asi 20 minut namočený. Poté scedíme. |
2 | Kořen lotosu očistíme, zbavíme slupky a omyjeme. Nakrájíme ho na plátky, které vložíme do vody. |
3 | Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vhodíme kousky krůtího masa. Smažíme asi 7 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou. |
4 | Celer a lotos scedíme a vhodíme do pánve asi na 3 minuty. Přihodíme nakrájenou mrkev, taro kořen a restujeme další 2 minuty. Přisypeme bambusové výhonky a nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce osmahneme. |
5 | Do pánve ke směsi přilijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin, cukr a vaříme. Snížíme teplotu, přihodíme maso a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme na 2 minuty fazolové lusky. Servírujeme do misek. |
Poznámka
Můžeme podávat s rýží.