Recept

Vařené hovězí maso se zázvorem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54605

Ingredience

80 g Cukr krupice
500 ml Granule dashi
1 kg Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
125 ml Omáčka sojová - Tamari
170 ml Víno Saké
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
100 g Zázvor celý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
103% Sodík 2 g
104% Bílkoviny 59 g

Vařené hovězí maso se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme a vhodíme na kostky nakrájené hovězí maso. Smažíme asi 5 minut ze všech stran.

2

Maso vyndáme a dáme stranou. Z hrnce vylijeme olej, vyčístíme ho a kostky masa tam znovu vhodíme a zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Přidáme najemno nakrájený zázvor a vaříme při snížené teplotě asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Poté scedíme. Vývar vylijeme. Kostky masa dáme stranou.

3

Do nového hrnce dáme dashi, saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přidáme hovězí kostky a vaříme přibližně 1 hodinu, dokud maso nebude měkké. Sundáme z plotny a necháme ještě 30 minut dojít. Kostky masa odložíme do misky.

4

Hrnec znovu dáme na plotnu a přivedeme k varu, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak do omáčky znovu vhodíme maso a promícháme. Takto hotové maso servírujeme do hlubších misek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept