Salát z červeného hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného hlávkového zelí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54628 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
20 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce se dvěma špetkami soli v octové vodě. Povaříme 4 - 5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu, podle chuti cukr, ještě vyšleháme. |
3 | Předvařené zelí podle porcí poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený překrm s do křupava opečenou vekou.