Jednoduchý recept

Vejce po marocku

  • Maroko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce po marocku 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5475

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 plátek Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 41 g
35% Sodík 699 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vejce po marocku postup přípravy receptu:

1

Na nudličky nakrájíme papriku a na oleji lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až cibule zesklovatí.

2

Na pánev rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a nemícháme.

3

Nakonec poklademe plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dojít.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce po marocku
Vejce po marocku jsou chuťově výtečná. Jen se mi při vaření trošku roztekla, protože mi po zelenině sklouzla na stranu. Ale myslím, že to na chuti rozhodně nic nezměnilo. Takže recept doporučuji a dávám pět hvězdiček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept