Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 385 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu
Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu
Celkový čas: | 385 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 370 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54795 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
12 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 cl | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
650 g | Telecí hruď |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 dl | Víno červené |
2,5 l | Voda pitná |
2 dl | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 145,4mg |
Draslík | 695,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Telecí hruď, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Sherry brandy, Sůl mořská, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme a osušíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a mořskou solí. Očistíme 10-12 stroužků česneku a cibuli. Zeleninu pokrájíme nadrobno. Petrželovou s celerovou nať, rozmarýn a tymián omyjeme a snítky bylinek svážeme nití. |
2 | V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej s máslem a maso zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a na zbylém omastku orestujeme dozlatova cibuli s česnekem a bylinky. Vše i s masem dáme do vakuovacího sáčku a uzavřeme. |
3 | Do hlubokého pekáče nalijeme horkou vodu, do které vložíme sáček s masem. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 70°C-80°C. Pomalu vaříme v troubě 4-6 hodin. |
4 | Hotové maso vyjmeme ze sáčku. Šťávu vylijeme do rendlíku, přimícháme k ní červené kvalitní víno, Sherry brandy a telecí fond. Vaříme do doby, až šťávu zredukujeme na polovinu. Poté přimícháme máslo na zjemnění. |
5 | Maso nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme šťávou a servírujeme. |
Poznámka
K telecímu hrudí podáváme nejčastěji bramborový nebo karlovarský knedlík. Chutná i s bramborovou kaší.