Recept

Telecí pupek se špenátovým fášem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 87 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 47 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54857

Ingredience

1 ks Bránice
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
400 g Telecí pupek (bok)
Špenátový fáš
2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
150 g Kuřecí prsa
2 špetka Muškátový oříšek
3 špetka Pepř černý mletý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Špenát listový čerstvý
80 g Šunka krůtí
Na potření plechu
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Šťáva na polití
80 g Máslo čerstvé
100 g Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 dl Víno červené
1 dl Vývar telecí
4 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 873kJ
10% Sacharidy 36 g
89% Tuky 67 g
55% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Telecí pupek se špenátovým fášem postup přípravy receptu:

1

Telecí omytý a osušený pupek (bez blan) rozkrájíme podélně v polovině tak, že utvoříme velký plát. Maso potřeme olejem, osolíme a posypeme bílým pepřem.

2

Omyté čerstvé špenátové listy dáme do mixéru. Přidáme k němu nadrobno pokrájené kuřecí prsa, krůtí šunku, rozdrobený bílý chleba, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a 3 dl smetany. Vše rozmixujeme na hustou kaši - fáš. Na pečícím plechu potřeném olejem rozprostřeme vepřovou síťku - bránici. Na ni rozetřeme 1/2 fáše, na fáš opatrně položíme plát pupku, který potřeme 2/2 fáše. Maso opatrně stočíme do tvaru rolády a síťku důkladně utáhneme do požadovaného tvaru. Plech s masem vložíme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme 30-40 minut.

3

Připravíme si šťávu na polití. Sušená rajčata a očištěný česnek pokrájíme nadrobno. Šalotku pokrájíme na kostičky. Rozmarýn omyjeme a drobné lístky otrháme. V pánvi zpěníme na másle šalotku s česnekem, přidáme rajčata, rozmarýn a smažíme společně asi 1-2 minuty. Přilijeme 1 dl červeného vína, 1 dl telecího fondu a směs za stálého míchání vaříme asi 3-5 minut. Přimícháme máslo a pánev s rajčatovou šťávou odtavíme z plotny.

4

Upečené maso nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme je šťávou ze sušených rajčat a servírujeme.

Poznámka

K pečenému pupku s fášem podáváme hříbkový nákyp z kuskusu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept