Zelný salát s křenem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s křenem a medem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54870 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kmín mletý |
30 g | Křen |
6 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
70 ml | Olej olivový |
200 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 467,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Jogurt bílý, Křen, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s křenem a medem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami. |
2 | Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme. |
3 | Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme. |
Poznámka
Salát můžeme připravit také bez medu, ale v tom případě nedáváme do salátu ani ocet.