Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54922 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Ananas |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Skořice mletá |
Na těstíčko | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
125 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 cl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 194,2mg |
Draslík | 372,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 346,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Skořice mletá, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína postup přípravy receptu:
1 | Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme. |
2 | Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat. |
3 | Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka. |
4 | V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova. |
5 | Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat. |
6 | V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme. |
Výborná chuťovka. Tato teplá varianta byla velice příjemná. Určitě vyzkoušejte .