Omeleta chudých - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta chudých
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54990 |
Ingredience
150 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 251,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta chudých postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme na hranolky a osušíme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme hranolky, smažíme je 3 minuty, přidáme na tenké pásky pokrájenou cibuli, smažíme do křupava. Nakonec vlijeme do pánve rozkvedlaná vejce, posypeme pepřem, zbylou solí, zamícháme a vložíme do horké trouby, zapékáme 10 minut. |
2 | Upečenou ometu přehneme, dáme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé s pečivem a zeleninou.