Broskve v karamelu a rumové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve v karamelu a rumové omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55076 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
30 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr třtinový |
50 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Rum |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 322,8mg |
Draslík | 430,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr třtinový, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve v karamelu a rumové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky. |
2 | Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme. |