Jednoduchý recept

Ryby filé s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55333

Ingredience

4 g Bobkový list
3 ml Citronová šťáva
800 g Filé rybí
1 kávová lžička Kari koření
4 polévková lžíce Kečup ostrý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 794kJ
1% Sacharidy 5 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 158 mg
121% Bílkoviny 68 g

Ryby filé s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Důkladně proprané rybí filé osušíme, posypeme 1/2 lžičky soli, dvěma špetkami pepře, kari kořením. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách a dáme stranou.

2

Do vypečeného oleje dáme lžící hladké mouky, zapražíme na jíšku. Vložíme rozmačkaná rajčata, přidáme prolisovaný česnek, ostrý kečup, dochutíme zbylou solí, pepřem. Pokapeme citrónovou šťávou, vložíme bobkový list. Za stálého míchání povaříme tak dlouho, až vznikne hustější omáčka.

3

Na jednotlivé talíře rozdělíme opečené filé. Každou porci polijeme rajčatovou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme s vařenými fazolovými lusky nebo se smaženými hranolky jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept