Bezlepková máslová bábovka Jizerka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepková máslová bábovka Jizerka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55482 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
200 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka bezlepková Jizerka |
6 ks | Vejce slepičí |
Na vytření a posypání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 83,0mg |
Vláknina | 223,2mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková Jizerka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepková máslová bábovka Jizerka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Jizerka s 1/2 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva. |
2 | V druhé míse utřeme 6 žloutků s krystalovým cukrem, 2 sáčky vanilkového cukru a máslem do pěny. Poté postupně do utřeného másla zamícháme prosátou mouku. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta. |
3 | Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut. |
4 | Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní. |
5 | Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme. |