Jehněčí v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí v listovém těstě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso mleté |
500 g | Listové těsto |
300 ml | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 170,8mg |
Draslík | 419,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 442,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Pažitku také nasekáme na drobno. |
2 | Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme lžičku oleje. Nasypeme do pánve maso, přidáme cibuli, prolisujeme česnek a za stálého míchání opékáme. Po minutě přidáme rajčata, sůl, pepř a pokračujeme v opékání dalších pět minut. |
3 | Těsto rozválíme na pracovní ploše. Masovou směs smícháme s pažitkou a dáme do listového těsta. Vše zabalíme, na konci pevně uzavřeme, aby nám nevytékala šťáva. |
4 | Do wok pánve opět nalijeme olej a taštičky v něm tři minuty smažíme, dokud není těsto křupavé. Dle potřeby obracíme, před podáváním necháme usušit v ubrousku, abychom pokrm zbavili přebytečného oleje. |
Poznámka
Servírujeme teplé.