Bezlepkové ďábelské roštěnky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové ďábelské roštěnky na víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 dl | Víno červené |
3 dl | Voda pitná |
2 kávová lžička | Hořčice bezlepková |
1 polévková lžíce | Kečup bezlepkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 361,0mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 48,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový extra panenský, Hořčice bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kečup bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové ďábelské roštěnky na víně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně je naklepeme. Okraje plátků nařízneme na několika místech, aby se při smažení nekroutily. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno. Plátky potřeme olejem, kečupem, bezlepkovou hořčicí a rozetřeme po nich chilli papričku. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji roštěnou orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Poté přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme 1 hodinu. Když je maso téměř měkké, přilijeme červené víno a maso dodusíme. |
2 | Plátky dáme na talíře, polijeme je šťávou z masa a servírujeme. |