Jednoduchý recept

Pěna z bezinkového sirupu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55628

Ingredience

1 g Agar
60 g Cukr moučkový
100 ml Sirup bezinkový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
7% Sacharidy 25 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 81 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pěna z bezinkového sirupu postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme bezinkový sirup, přidáme agar a zahřejeme, aby se agar rozpustil. Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a utřeme. Přilijeme sirup s agarem, zakysanou smetanu a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme s bezinkové směsi. Ze smetany vyšleháme šlehačku a také ji opatrně zamícháme do bezinkové směsi. Vzniklou pěnu nalijeme do mističek, a poté dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept