Bezlepkový nářez s rybím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový nářez s rybím filé
Bezlepkový nářez s rybím filé
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55720 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
Na vytření teriny | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Pečivová směs | |
200 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
10 g | Mouka bezlepková |
50 g | Pečivo bezlepkové |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 g | Strouhanka bezlepková |
4 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 281,6mg |
Draslík | 148,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Filé rybí, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Pečivo bezlepkové, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Strouhanka bezlepková, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový nářez s rybím filé postup přípravy receptu:
1 | Bezlepkové pečivo pokrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut rozmočit. Přidáme nastrouhaný sýr Eidam, bezlepkovou strouhanku, vejce, hrubou mouku, sůl, pepř, omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Rozmrazené rybí filé rozdělíme na 2 části. Jednu část nadrobno rozkrájíme a dáme do mísy k pečivu. Směs důkladně promícháme, nakonec přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a znovu směs promícháme. Polovinu směsi dáme do teriny (formy) vytřené máslem. Zbylé plátky filé osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a poklademe na připravenou směs. Filé pokryjeme druhou částí pečivové směsi a terinu zakryjeme. Vaříme v páře cca hodinu. Po uvaření vyjmeme terinu a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Nářez s rybím filé vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.