Husa v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa v zelí
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55756 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1400 g | Husa domácí |
3 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kmín celý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřový bok uzený |
400 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 175,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 292,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Jablka, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa v zelí postup přípravy receptu:
1 | Husu očistíme, omyjeme, osolíme pokmínujeme a upečeme na sádle. |
2 | Zelí nakrájíme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce spolu s pokrájenou cibulí a lžící kmínu, zalijeme vínem s trochou vody, vaříme doměkka. |
3 | Husu vyjmeme z pekáče a nasekáme na 10 - 12 dílů. |
4 | Do pekáče s vypečenou šťávou z husy dáme uvařené zelí, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na nudličky spolu s plátky vařeného uzeného bůčku bez kůže. Pak do zelí zatlačíme porce husy a v rozpálené troubě vše krátce zapečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha se nejlépe hodí bramborové knedlíky.