Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55807 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
0,3 ks | Avokádo |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
150 g | Krevety tygří - loupané |
800 g | Losos - filety |
8 kávová lžička | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 ks | Okurka salátová |
4 ks | Řasa Nori |
150 g | Rýže na sushi |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
0,3 kávová lžička | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 546,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 192,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Losos - filety, Majonéza, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Ocet rýžový , Řasa Nori, Rýže na sushi, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek postup přípravy receptu:
1 | Okurky omyjeme a nakrájíme na proužky o délce asi 5 centimetrů, filet z lososa na osm stejných kousků. Omyté a vypeckované avokádo rozkrojíme na osm plátků a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhědlo. Listy salátu natrháme na osm stejných kousků. |
2 | V misce smícháme ocet na suši s cukrem. Mícháme, dokud se cukr v octu nerozpustí. |
3 | Do hlubší pánve nasypeme rýži a zalijeme vodou. Dusíme 20 minut než se odpaří voda a rýže bude lepkavá. Sundáme z plotny a necháme 10 minut odstát. Potom do rýže opatrně vmícháme směs octa s cukrem, rýže by měla zůstat nadýchaná. |
4 | Pak vezmeme poloviny plátku řasy nori a drsnou stranou nahoru si ho položíme do dlaně. Vložíme na něj lžíci rýže. |
5 | V misce si smícháme wasabi pastu s majonézou. Lžičku směsi natřeme opatrně na rýži. |
6 | Vezmeme kousek salátu, krevetu, kousek lososa, proužek okurky a plátek avokáda a vše naskládáme na rýži potřenou směsí majonézy a wasabi pasty. |
7 | Levý roh plátku řasy nori pokrytý rýží zvedneme a položíme ho přes náplň k pravému hornímu rohu. Levým palcem pomáháme rolovat. Potom pravý horní roh nepokryté části řasy nori obalíme přes závin a otočíme ho dolů a dozadu, aby nám vznikl kornout. Poslední roh řasy nori zvlhčíme vodou, aby se dobře přichytil. Stejným postupem svineme i zbylých sedm kornoutků. |