Jednoduchý recept

Husa zalitá v sádle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55897

Ingredience

1 ks Husa domácí
2 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 928 kcal
Kilojoule 3 881kJ
0% Sacharidy 0 g
112% Tuky 84 g
29% Sodík 570 mg
70% Bílkoviny 40 g

Husa zalitá v sádle postup přípravy receptu:

1

Vybereme si tlustou husu, ze které získáme alespoň jeden a půl kilogramu sádla.

2

Očistíme ji, sádlo vytrháme a husu nasekáme na 10 až 12 dílů, které vytřeme hrubou solí, poskládáme do pekáče a necháme v ledničce 24 hodin „vykapat“.

3

Druhý den maso omyjeme ve studené vodě, osušíme a spolu se sádlem, které jsme pokrájeli na malé kousky, pečeme cca 2,5 hodiny.

4

Upečené kousky masa napěchujeme do sklenic. Sádlo necháme vysmahnout, až je úplně bez vody, tak jím zalijeme maso ve sklenicích. Necháme vystydnout, až když jsou sklenice úplně studené, převážeme pergamenovým papírem.

5

Uchováváme ve tmě a chladnu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vykapání“ masa před pečením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept