Horký punč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký punč
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55917 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
2 plátek | Citrony |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 dl | Griotka |
3 g | Hřebíček |
2 g | Skořice celá |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Horký punč postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu vodu. Přidáme skořici, hřebíček, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a povaříme 5 minut. Potom vybereme všechno koření a aromatickou vodu přivedeme opět k varu. |
2 | Do silnostěnné skleničky vlijeme 50 ml griotky a zalijeme 2 dl voňavé horké vody. Každou skleničku ozdobíme plátkem citrónu. |
Poznámka
Nápoj podáváme horký.