Maso zapečené s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso zapečené s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5596 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hrášek |
8 polévková lžíce | Jogurt bílý |
400 g | Kuřecí prsa |
250 g | Mrkev mražená |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 polévková lžíce | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 88,2mg |
Draslík | 549,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 590,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Jogurt bílý, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso zapečené s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme. Osolíme a s několika lžícemi vody podusíme doměkka. |
2 | Mrkev s hráškem zalijeme asi 200 ml vody a povaříme 10 minut. |
3 | Maso dáme do zapékací misky, poklademe povařenou zeleninou, přidáme bílý jogurt a posypeme strouhaným sýrem. |
4 | Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut. |