Jednoduchý recept

Gratinované brambory se salámem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56036

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibule
10 g Kopr čerstvý
60 g Máslo bylinkové
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
300 g Salám Herkules
100 g Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 727kJ
9% Sacharidy 33 g
89% Tuky 66 g
30% Sodík 592 mg
41% Bílkoviny 23 g

Gratinované brambory se salámem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory, spolu s cibuli, nakrájíme na tenké plátky. Bramborové plátky naskládáme na dno bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Připravenou cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Salám oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.

2

Osmaženou cibuli rozložíme na brambory, na cibuli naskládáme kolečka salámy.

3

Zakysanou smetanu smícháme se sladkou smetanou, vejci, drobně nasekanou petrželovou natí a koprem. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem. Smetanovou zálivkou přelijeme suroviny v pečící formě. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

4

Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 30-35 minut. Po vytažení z trouby nakrájíme na úhledné porce. Rozdělíme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát, anebo čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept