Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56056 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
1 ks | Okurka salátová |
100 g | Ořechy vlašské |
150 g | Rajčata |
400 g | Salát kadeřavý |
Na zálivku | |
---|---|
20 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Ocet bazalkový |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 kávová lžička | Sirup javorový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 797,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Rajčata, Cibulka jarní, Ocet vinný, Pomerančová šťáva, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát kadeřavý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bazalkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Z kadeřavého salátu odstraníme poškozené listy, odřízneme košťály. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme je a natrháme na kousky o velikostí sousta. Ořechy osmažíme na suché pánvi. |
2 | Omytá rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Omytou salátovou okurku pokrájíme také na malé plátky. |
3 | Hrušky omyjeme, rozkrojíme zbavíme jadřinců a krájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou. |
4 | Ve vhodné nádobě smícháme vinný a bazalkový ocet, javorový sirup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme, vložíme půlku nadrobeného ovčího sýra, drobně nakrájenou zelenou část jarní cibulky, nakonec přilijeme olej. |
5 | Připravený kadeřavý salát v misce dobře promícháme se zálivkou. Rozdělíme na čtyři studené talíře. Na každý rozdělíme plátky hrušek. Každou porci ozdobíme připravenými ořechy, rozdělíme také zbylý ovčí sýr. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm, lze ale použít i jako hlavní jídlo.