Grilovaný tuňák se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák se salsou
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56227 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Limetka |
1 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Řeřicha |
500 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 434,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli koření mleté, Limetka, Okurky nakládané, Řeřicha, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák se salsou postup přípravy receptu:
1 | Ve velké misce smícháme nastrouhanou okurku, strouhaný celer, chilli a nadrobno nasekanou řeřichu. Přidáme šťávu, lžičku oleje, důkladně promícháme a dáme na 20 minut odležet do ledničky. |
2 | Mezitím připravíme gril, rozpálíme na maximální teplotu a potřeme olejem. Filety z tuňáka grilujeme z každé strany tři minuty, v průběhu je potíráme olejem, aby se nepřichytili. Ihned po grilování podáváme se zelenou salsou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.