Jednoduchý recept

Parmezánová omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56418

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
4 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Parmezán
3 špetka Sůl
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
1% Sacharidy 5 g
67% Tuky 50 g
29% Sodík 575 mg
20% Bílkoviny 11 g

Parmezánová omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a mícháme do potřebné hustoty. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 10-15 minut.

2

Parmezán jemně nastrouháme. Omáčku odstavíme z plotny, parmezán zamícháme do horké omáčky a mícháme do doby, až se rozpustí. Omáčku nalijeme do omáčníku a ihned podáváme.

Poznámka

Omáčku s parmezánem přeléváme přes vařené, dušené nebo pečené ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jojo55555
Parmezánová omáčka
Je to Výbornélove

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept