Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kachna domácí |
120 g | Kečup |
160 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Solamyl |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Mandlové krokety [56435] | |
---|---|
600 g | Brambory |
60 g | Mandle |
75 g | Máslo čerstvé |
650 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Olej rostlinný |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 413,5mg |
Draslík | 752,9mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 720,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Pomeranče, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Brambory, Mandle, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Solamyl, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami postup přípravy receptu:
1 | Z kachny odstraníme poslední část křídel, očistíme ji, omyjeme, nakrájíme na 6 porcí, které částečně vykostíme. |
2 | Porce kachny vhodíme do hrnce se studenou vodou, rychle zahřejeme na 90°C a ihned scedíme. |
3 | V hluboké pánvi rozpálíme 100 g másla, porce dorůžova osmahneme, přilijeme suché bílé víno a 100 ml vody, osolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. |
4 | Pomeranče umyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a seřízneme z nich malým nožem co nejtenčí vrstvičku kůry. Tu nakrájíme na nudličky, povaříme 5 minut ve 1/4 l slané vody a scedíme. |
5 | Pomeranče oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, z kterých odstraníme zrníčka, lehce je poprášíme paprikou a nahřejeme na pánvi s rozehřátým máslem (zbylých 60 g). |
6 | Do pánve s kachnou přidáme kečup a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a chvilku povaříme. |
7 | Na talíř klademe porce kachny přelité omáčkou, na ně navršíme plátky pomerančů a obložíme mandlovými kroketami. |
8 | Mandlové krokety [56435]: |
9 | Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky. |
10 | Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme. |