Recept

Teplá jablka s ostružinovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56524

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Příprava jablek
4 ks Jablka
1 ks Skořice celá
300 ml Víno portské
4 kávová lžička Šťáva citrónová
Ostružinový přeliv:
0,2 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Mandle plátky
0,2 kávová lžička Nové koření mleté
100 g Ostružiny
Zahuštění vypečené šťávy
2 kávová lžička Pudinkový prášek - vanilkový
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 002kJ
17% Sacharidy 63 g
23% Tuky 17 g
1% Sodík 24 mg
12% Bílkoviny 7 g

Teplá jablka s ostružinovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Troubu dáme předehřát na 200°C, zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla.

2

Příprava jablek: Omytá jablka osušíme, škrabkou vyřízneme jádřince a jablka po obvodu mělce nařízneme. Střed každého jablka zalijeme 1 lžičkou citronové šťávy, aby ovoce zůstalo světlé. Potom jablka vyrovnáme do připravené zapékací mísy. Do otvorů jablek, vzniklých po odejmutí jadřinců, rozdělíme ostružinovou náplň, jablka zalijeme portským vínem a do zapékací mísy přidáme kousky 1 rozlámaného svitku skořice. Takto připravená jablka pečeme asi 40 minut. Po upečení vypečenou šťávu zahustíme pudinkem a mezitím jablka uchováme v teple. Pečená jablka s ostružinovou náplní zalijeme zahuštěnou šťávou. Tento moučník servírujeme horký.

3

Ostružinový přeliv: V misce smícháme mandlové lupínky s opláchnutými ostružinami, citronovou kůrou, třtinovým cukrem a náplň ochutíme mletým novým kořením. Tuto směs rozdělíme do kruhových otvorů jablek, vzniklých po vyjmutí jádřinců.

4

Zahuštění vypečené šťávy: Ve studené vodě rozmícháme 2 lžičky vanilkového pudinku. Rozmíchaný pudinkový prášek mícháme s vypečenou šťávou z jablek na mírném ohni do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept