Recept

Krůtí stehna na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56586

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kg Krůtí stehna
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
200 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
3% Sacharidy 10 g
65% Tuky 48 g
35% Sodík 696 mg
67% Bílkoviny 38 g

Krůtí stehna na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno.

2

Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce.

3

V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Na tuk v kastrolu dáme opéct připravenou cibuli i kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, vrátíme opečené krůtí maso, přikryjeme pokličkou, v troubě podusíme do měkka.

4

Maso přendáme do jiné nádoby.

5

Z omáčky vybereme koření, zahustíme ji moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme cukr, ocet, případně přisolíme, chvíli povaříme, následně přecedíme na porce krůty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept