Pikantní studené krůtí stehno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní studené krůtí stehno
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56648 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kapie |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 kg | Krůtí stehna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kg | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 201,4mg |
Draslík | 614,3mg |
Vláknina | 470,3mg |
Vitamín A | 60,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Krůtí stehna, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní studené krůtí stehno postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. |
2 | Mleté vepřové maso osolíme, smícháme s pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejci, kari, paprikou, pepřem a moukou. Směs dáme do ledničky. |
3 | 2 větší krůtí stehna omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití, převážeme a zformujeme v úhlednou rolku. Osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme bez podlévání vodou v mírně rozehřáté troubě 2 hodiny. |
4 | Rolády necháme vychladnout, zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené proužky kapie. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychladnutí rolády.