Švédské jednoduché chuťovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské jednoduché chuťovky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 56699 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
4 plátek | Chléb slunečnicový |
500 g | Chřest sterilovaný |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Paštika francouzská |
4 ks | Ředkvička |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 285,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Chřest sterilovaný, Kopr čerstvý, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Máslo čerstvé, Paštika francouzská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské jednoduché chuťovky postup přípravy receptu:
1 | Z plátků bílého a slunečnicového chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm. |
2 | Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Malé chlebíčky potřeme máslem. |
3 | Na jednu polovinu malých chlebíčků položíme tvrdý sýr (plátky), vykrojený do stejného tvaru a nakrájené ředkvičky. |
4 | Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně ho pokrájíme. Sterilovaný chřest scedíme z nálevu a odkrojíme hlavičky (2-3 cm). |
5 | Na druhou polovinu chlebíčků poklademe tenký plátek paštiky, hlavičky chřestu a posypeme koprem. Chuťovky dáme na mísu a servírujeme. |
Poznámka
Švédské chuťovky jsou vždy malé (na jedno-dvě sousta) a jednoduše upravené. Důležitá je chuťová výraznost.