Holub dušený v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holub dušený v rýži
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56710 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Holub |
200 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Šafrán |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 192,9mg |
Draslík | 473,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Holub, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holub dušený v rýži postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, přesekneme napůl a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli. Trochu ji podusíme, zalijeme 100 ml vody, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. |
2 | Holuby vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk. Přidáme propláchnutou rýži, šafrán a sůl, zalijeme 400 ml vody a krátce povaříme. Půlky holoubat zamačkáme do rýže, přiklopíme a v troubě dusíme ještě 22 minut doměkka. |