Recept

Dušená perlička na způsob bažanta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56718

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory vařené
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Perlička
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Solamyl
1 polévková lžíce Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 357kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 22 g
54% Sodík 1 g
121% Bílkoviny 68 g

Dušená perlička na způsob bažanta postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku rozčtvrtíme a trochu osolíme.

2

V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, do které vložíme připravené porce perličky. Ty opečeme, přendáme do jiné nádoby, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, chvilku podusíme, zalijeme vodou, vrátíme čtvrtky perličky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list a v troubě nepřikryté za častého obracení upečeme doměkka.

3

Maso vyjmeme, přilijeme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody, krátce povaříme a perličku vrátíme do šťávy.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept