Pikantní okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní okurky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56762 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 dl | Ocet vinný červený |
400 g | Okurky |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kopr čerstvý, Ocet vinný červený, Okurky, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř citronový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní okurky postup přípravy receptu:
1 | Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky. |
Poznámka
Servírujeme studené.