Roštěnky s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s bílým vínem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56775 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
300 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 89,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji. |
2 | Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme. |
3 | Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka. |
4 | Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.