Raci s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci s bylinkami
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56780 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1,5 kg | Rak říční |
Rybí várka | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
6 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 ks | Nové koření celé |
4 dl | Ocet kvasný lihový |
20 ks | Pepř černý celý |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 427,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 736,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rak říční, Bobkový list, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Raky dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 1 l vody, 4 dl octa, přidáme 1,5 lžíce soli, 6 lžiček cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a snítky kopru (4 lžíce). Vodu přivedme do varu a vaříme cca 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody raky. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut, až raci budou červení, hrnec odstavíme z plotny a raky necháme ve vodě vychladnout. |
2 | Před podáváním omyjeme čerstvý kopr a petrželku kudrnku. Raky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.