Recept

Parmezánové kořeněné sušenky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56816

Ingredience

Příprava těsta
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 kávová lžička Kari koření
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Cheshire
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 922kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 308 mg
13% Bílkoviny 7 g

Parmezánové kořeněné sušenky postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Asi 4 plechy na pečení vymažeme 2 lžícemi másla, na pomoučení válu si odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Těsto: Sýry nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku se solí, přidáme kari koření a nastrouhané sýry. Moučnou směs se sýry zpracujeme společně se změklým máslem do hladkého těsta. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na větší, tenký obdélníkový plát, ze kterého vykrájíme obdélníkovým vykrajovátkem asi 40 ks sušenek. Vykrájené tvary rozložíme na vymazané plechy tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly, pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě dozlatova. Sušenky necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme je k vínu, jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept