Jeseter na houbách a bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jeseter na houbách a bílém víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56892 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
200 g | Hříbky čerstvé |
800 g | Jeseter ruský |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hříbky čerstvé, Jeseter ruský, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jeseter na houbách a bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby. |
3 | Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla. |
4 | Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme. |