Koriandrové cukroví s rumovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koriandrové cukroví s rumovou příchutí
Koriandrové cukroví s rumovou příchutí
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56900 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
180 g | Cukr muscovado |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
180 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 14,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Koriandr mletý, Muškátový oříšek, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr muscovado nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koriandrové cukroví s rumovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: |
2 | Troubu připravíme k předehřátí na 180 °C. Asi dva pečicí plechy vymažeme lžící másla. |
3 | Těsto: Ve větší míse našleháme máslo s cukrem. Na máslovou pěnu prosejeme mouku, špetku soli a mletý muškátový oříšek, koriandr, jedlou sodu, hřebíček a skořici. Nakonec do hmoty přidáme rum a těsto vymícháme dohladka. Z těsta ukrajujeme polévkovou lžící kousky těsta, které urovnáme na pečicí plechy s většími, asi sedmicentrovými odstupy, protože těsto při pečení nabude. |
4 | Hromádky vyrovnané na plechu jemně vidličkou stlačíme na placičky, na které můžeme pro ozdobu vidličkou naznačit jemné rýhování. Připravené pečivo pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 minut. Hotové cukroví necháme vychladnout a servírujeme ho studené, jako pohoštění. |