Pomerančové trojúhelníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové trojúhelníčky
Pomerančové trojúhelníčky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56904 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
40 g | Cukr krystal |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
130 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Voda z pomerančových květů |
Servírování | |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 0,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Sůl, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové trojúhelníčky postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Troubu připravíme k předehřátí na 160 °C, mělkou, nejlépe koláčovou formu vymažeme lžící másla. |
2 | Těsto: V hlubší míse utřeme do pěny moučkový a krystalový cukr s máslem. Na vzniklou pěnu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a směs ochutíme lžičkou vody z pomerančových květů. Těsto ochutíme špetkou soli a všechny suroviny zpracujeme do vláčného těsta, které přemístíme do koláčové formy. Povrch těsta ve formě vyrovnáme stěrkou nebo nožem dohladka a těsto ve formě rozřežeme na dortové výseče (osminky). Nakonec vidličkou po obvodu těstového kruhu ve formě vyznačíme ozdobné vrásnění. Potom korpus pečeme asi 35 minut ve vyhřáté formě. |
3 | Servírování: Teplý upečený korpus posypeme krystalovým cukrem a podle vyznačených řezů pečený korpus rozdělíme na jednotlivé porce. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění nebo jako svačinu dětem, studené. |